Tolga-Os Sparebank har i dag besluttet å redusere renta på våre utlån med inntil 0,4 prosent. Renteendringen er en markedstilpasning ut fra hva vi ser skjer ellers i utlånsmarkedet rundt oss, og vil tre i kraft for våre kunder fra så fort det teknisk lar seg gjøre.

- Utlånsrentene har som følge av koronapandemien falt raskt siden midten av mars. Som liten, lokal sparebank er renteendringer bestandig en vanskelig beslutning. Vi ønsker å være konkurransedyktige til enhver tid. Vi skal også bidra til at de kundene som nå føler presset i egen økonomi som følge av pandemien ikke har det vanskeligere enn nødvendig. Samtidig ønsker vi også å være sterke og solide slik at vi kan bidra på forskjellig vis når «hjulene skal i gang» igjen nå som samfunnet sakte, men sikkert gjenåpnes etter pandemien, sier banksjef Arne Sund.

Til sammen har vi nå satt ned renta med inntil 1,20 prosentpoeng siden midten av mars.

Banksjefen gjentar samtidig oppfordringen som har gått igjen gjennom hele pandemien: 

- Om du skulle oppleve økonomiske vanskeligheter, er det viktig at du tar kontakt med en av våre kunderådgivere. Renta er bare ett av virkemidlene vi har i verktøykassa. Sammen kan vi at en ordentlig gjennomgang av økonomien og finne flere justeringer til beste for din økonomi, sier han.