Det er lenge siden Vipps kun ble brukt til å overføre småbeløp mellom venner. Nå kan du betale med appen i flere store butikker på nett - og det er bare et spørsmål om tid før det blir mulig også i fysiske butikker.

Vipps er med andre ord i ferd med å overta rollen som lommebok – og nå kan du enkelt legge inn flere av kortene dine i den. Da kan du bytte på hvilket du betaler med. Det vanlige brukskortet er greit når det er småbeløp mellom venner, mens det kan være lurt å bruke kredittkortet til netthandel.

Du kan legge inn fem kort i Vipps-profilen og velge ett favorittkort som du ønsker å betale fra. Slik legger du til et nytt kort:

1. Trykk på profilbildet ditt
2. Trykk på "Ditt kort"
3. Trykk på "Legg til kort"
4. Fyll inn kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode
5. Trykk på registrer

Bytt mellom kortene
Du velger selv hvilket kort du vil betale med blant de du har lagt inn i Vipps. Trykk på VISA- eller Mastercard-logoen og velg kort før du trykker Send. Hvis du ikke velger, vippser du fra det kortet du har merket som favorittkort. Enkelt og greit!

OBS: Du trenger ikke kaste den gamle skinnlommeboka helt ennå. Det er fortsatt ikke mulig å legge inn treningskort og bussbilletter i appen. Kanskje i fremtiden?